Texter

Essä. Mills livskris banade väg för en radikalare liberalism. Om de ska klara krisen måste liberalerna lära av sin brittiska föregångare och snegla åt vänster.

Intervju. Ko Un: ”Mitt liv och min poesi är en produkt av döden”. I Sydkorea pratade jag med folkpoeten Ko Un om språket, sorgen och platsen där poesin föds.

Foto: Leonidas Aretakis.

Essä. Därför dalade Foucaults stjärna. Pandemin placerade biopolitiken i strålkastarljuset, så var tusan är den inflytelserike tänkaren Michel Foucault? Om de tre kriserna som fick fransmannens namn att svalna.

Reportage. Paris passager var gatans chica salong. Dagens gallerior började som eleganta salonger för två sekler sedan. En vandring i Walter Benjamins svunna mötesplatser från Passagearbetet.

Foto: Leonidas Aretakis.

Granskning. Olustiga huset. Texten om usla arbetsvillkor och nepotism som fick Arkdes kontroversiella chef Kieran Long att sluta göra intervjuer.

Essä. Varför hade Visbymördaren 10 lappar LSD på sig? Jag skriver om högerextremismens långa fascination för psykedeliska droger.

Granskning. Stjärnmusiker bad elever om sexuella bilder. En av Sveriges främsta solister inom klassisk musik, som också arbetar som lärare, anklagas av flera elever för sexuellt ofredande.

Recension. ”Vad är populism?”. Det avgörande kännetecknet för all populism är antipluralismen. Jag recenserar den nyktre tyske essäisten Jan Werner-Müller.

Intervju. ”Göran Therborn är tillbaka”. Intervju med sociologistjärnan Göran Therborn.