18 november 2019
 • Björn af Kleen tar tempen på USA

  18 november 2019  17:00 - 18:00
  Stadsbiblioteket i Uppsala, Svartbäcksgatan 17, 753 75 Uppsala, Sverige

  Möt författaren och utrikeskorrespondenten Björn af Kleen på Stadsbiblioteket. I samtal med journalisten Leonidas Aretakis.

  Stadsbiblioteket, Mallas sal.
  Fri entré, ingen bokning till programmet, begränsat antal platser.

  I boken "Amerikaner", som samlar hans bästa reportage och personporträtt från Dagens Nyheter, skildrar Björn af Kleen livet i det samtida USA. Politiker, visselblåsare, författare och vanliga människor – alla brottas de med frågan om hur man ska navigera genom denna märkliga tid. Tillsammans ger de en bild av ett polariserat land, där vägen framåt är lika oförutsägbar som presidentens nästa inlägg i sociala medier. Det är en underhållande och fascinerande inblick i ett land som vi inte känner så väl som vi tror.

  Samarrangör: Utrikespolitiska föreningen i Uppsala

  Fler författarbesök: www.bibliotekuppsala.se/forfattarbesok

  See more details

23 november 2019
 • Socforum: "Att resa sig när allt känns för jävligt – ett samtal om dystopier och politiska (o)möjligheter"

  23 november 2019  14:00 - 14:45
  ABF Stockholm, Sveavägen 41, 111 83 Stockholm, Sverige

  Medverkande: Lyra Koli, författare (”Allting växer”), Jesper Weithz, författare (”Det som inte växer är döende”), Anna Davour, journalist och redaktör för P3 serien ”Dystopia”. Samtalsledare är Leonidas Aretakis, journalist.

  Att beskriva framtiden som ett helvete och alltings slut har blivit en av de mest populära kulturella genren. Man kan hävda att det som mer eller mindre döljer sig och hanteras i dystopier är samtidens skräck inför samhällsutvecklingen, politikens oförmåga att ta tag i de existentiella utmaningarna och individernas kontrollförlust i det egna inre, i hemmet och samhället. Men är det bara mörker vi ser eller kan dystopier tvärtemot visa vägen mot politisk förändring och en bättre framtid?

  See more details